Bejelentkezés: +36-70-773-52-25

Kerékpáros balatoni körtúra, egy nap alatt

2017.06.15. - Blog

 Az elmúlt hetek számomra leginkább tervezéssel teltek. Elhatároztuk ugyanis- a tavalyi balatoni biciklizések után-, hogy idén, Pünkösdkor egy nap alatt körbe kerékpározzuk a magyar tengert. Ketten.

Minden hétre jutott feladat: kerékpárok szervizelése, megfelelő sportruházat kiválasztása, frissítéshez szükséges zselék, energiaszeletek, italok stb. beszerzése. A távok megbeszélése, ami következőképpen került felosztásra:

 

1. Siófok- Balatonfüred

2. Balatonfüred- Badacsony

3. Badacsony- Balatonmáriafürdő

4. Balatonmáriafürdő- Siófok

Indulás: 8:00, tervezett érkezés: 21:30. Összesen 202 km.

 

Egy nappal a körtúránk előtt megérkeztünk a szállásra, Siófokra. A délutánt nyugalomban, a szénhidrát- raktáraink feltöltésével és fejben készüléssel töltöttük.

 

 

A körút reggelén bőséges, tápláló reggelivel indítottunk, majd a csomagok felvétele után belevágtunk. Ahogy teltek az órák, a kezdeti kellemes időt felváltotta az izzasztó 29-30 fokos hőmérséklet, ezért az egyes szakaszok után kiemelt szerepet kapott a folyadékkészletek újratöltése és a naptej felkenése.

A túra során az első holtpontot, fáradást, a táv felénél érzékeltem, sok- sok kilométeren keresztül. Eközben csak a célra fókuszáltam, frissítettem és haladtam. Sok tapasztalattal gazdagodtam a sportról, a gondolatok erejéről.

 

 

 

Végül a távot a tervezett időben, defekt és minden egyéb zavaró körülmény nélkül a lehető legjobb társaságban teljesítettem. A kitűzött érkezési ponthoz egészségesen, biztonságban érkeztünk, a jóleső vacsora és fürdés után pihentető alvás következett. 

 

 

Másnap regeneráció, a történtek átbeszélése és egy kellemes hajókirándulás volt a programunk. Nagy élmény volt, szerettem.

 

 

Kapcsolatfelvétel

Gyógytorna, Személyi edzés, Budapest. Kérdés vagy észrevétel esetén hívjon vagy az online kapcsolatfelvétel űrlapot is használhatja. 

Kérem várjon....
Kérem várjon