Bejelentkezés: +36-70-773-52-25

Terápiás lehetőségek

Manuálterápia:

A manuálterápia során a mobilizációt aktív mozgással kombinálva egészítjük ki. Vagyis a páciens maga is aktív résztvevője a kezelésnek. Különféle neuro- muskuloskeletalis problémák esetén (fájdalom, mozgástartománycsökkenés, duzzanat) alkalmazzuk.

Az egyéni szükségletekhez igazodó manuálterápia hatékony megoldást nyújt az akut vagy krónikus mozgásszervi panaszokra. Ez a kezelés nem csupán a tünetek rövid távú enyhítését célozza meg, hanem a problémák forrásának kezelésére összpontosít, ezzel célja a hosszú távú javulás és az optimális életminőség elérése.

Elektroterápia:

Az elektroterápia a fizioterápia egyik ága, amely során elektromos vagy elektromágneses energiát használunk fel a terápiás cél érdekében. Magában foglalja a  különböző mozgásszervi, neurológiai és fájdalommal kapcsolatos állapotok kezelésére szolgáló technikák és módok széles skáláját. Az elektromos energia alkalmazása sokféle hatást gyakorolhat a szervezetre, mint páldául a fájdalomcsillapítás, az izomstimuláció, a szövetek gyógyulása. Az elektroterápiát gyakran más terápiával kombinálva alkalmazzuk, hogy a kezelés igazán hatékony legyen.

Miben segít az elektroterápia?

 • Fájdalomcsillapítás: Az elektromos impulzusok segíthetnek enyhíteni a fájdalmat.
 • Izomállapot javítás: Programok, melyek segítik az izomtónus fenntartását és az izomerő növelését.
 • Gyulladáscsökkentés: Az elektromos stimuláció csökkentheti a gyulladást.
 • Keringésjavítás: A programok célzottan segíthetik a vérkeringés javítását.
 • Ödémacsökkentés: Az elektromos impulzusok segíthetnek csökkenteni az ödémát.
 • Hatóanyag mélybe juttatás: Programok, melyek hatóanyagokat juttatnak be a szövetek mélyére.
 • Műtét-betegség utáni rehabilitáció: Az izmok regenerálását és az állapot javítását segítő programok.
 • Sportfelkészülést segítő programok: Az izomzat erősítését, rugalmasság növelést támogató beállítások.
 • Sérülés kezelése és megelőzése: Programok, amelyek segítenek az izomszövet regenerálódásában és a sérülések megelőzésében.

 

TENS (Bőrön Keresztüli Elektromos Idegstimuláció):

A TENS elsősorban mozgásszervi eredetű fájdalmak enyhítésére alkalmazható. Emellett hatékony lehet menstruációs fájdalom és bizonyos mértékű daganatos fájdalom csökkentésére is.

A készülék hagyományos, endorfin programjai rövid távú fájdalomcsillapításra szolgálnak, míg a modulált TENS programok hosszabb távú kezelésekre is alkalmazhatók, akár hónapokon keresztül. A TENS terápia lehet alternatíva vagy kiegészítés a fájdalomcsillapító gyógyszerekhez. Naponta akár többször is alkalmazható, és hatása a kezeléstől számított néhány órán át tarthat.

A TENS kezelés során a bőrön keresztül, elektromos impulzusok segítségével végzünk fájdalomcsillapitást, melynek következtében aktiválódik a szervezet saját fájdalomcsillapító mechanizmusa.

 

EMS vagy NMES

Elektromos izomstimuláció, az orvosi környezetben gyakran rövidítéssel használatos. Ennek a technológiának az alkalmazási területe az izomproblémák kezelése, amely magában foglalja az izommerevséget, izomsorvadást, izomerő és izomtömeg csökkenés lassítását, valamint a vérkeringés javítását és az izomfájdalom csökkentését.

A fő alkalmazási területek közé tartozik a mozgásszervi műtétek előtti felkészítés, ami hozzájárulhat a műtéti eredmény javításához. A rehabilitáció során pedig szinte elengedhetetlen kiegészítő, mivel segít az izomfunkciók helyreállításában és erősítésében.

A készülék négy csatornán keresztül biztosít izomstimulációt, ami minden olyan személynél alkalmazható, aki akaratlagosan tudja mozgatni végtagjait. Ezen kívül, centrális bénulás esetén (például stroke után) is alkalmazható az izomállapot fenntartására és javítására.

 

MENS vagy MCR

A mikroáramot fájdalomcsillapításra (ez esetben MENS, azaz mikroáramú idegstimuláció) vagy gyógyításra (amit MCR-nek nevezünk) használhatjuk.

Ez a fajta áram segíti a gyulladásos folyamatok, mint például az íngyulladás, artritisz, artrózis, stb., gyorsabb gyógyulását. Képes csökkenteni az ödémát, így akut gerincsérv, lumbago, isiász, és más gyöki tünetek kezelésében hatékony. Támogatja a sérülések, sebek, izomszakadások stb. gyorsabb gyógyulását.

A mikroáram serkenti a kollagéntermelést, ezzel elősegítve a sebek és hegek gyógyulását. Ez a tulajdonság hasznos lehet a szépségápolásban is, például a bőr rugalmasságának visszaszerzésében és ráncok kezelésében.

 

Iontoforézis

Az iontoforézis az ízületi gyulladások, sportsérülések kezelésében hasznos áramtípus. Segítségével egy (vízben oldott, elektromos töltéssel rendelkező) gyógyszert a bőrön keresztül juttathatunk közvetlenül a problémás testrészre, elkerülve az emésztőrendszert. Ez az előnye. Egy bokasérülés esetén például a szájon át adott gyógyszerek a test minden részébe eljutnak, és csak minimális mennyiség éri el a bokát. Pedig épp fordítva kellene: sok a bokához, kevés a test más részeibe. Az iontoforézis ebben segít. 

 

Flossing:

Flossing szalaggal körbe tekerjük a problémás területet, igy nyomást gyakorlunk a szövetekre. Mozgást végzünk, majd eltávolítjuk a szalagot, ezzel megszüntetjük a kompressziót.

Különböző folyamatok indulnak el az ízületekben és a szövetekben, ezzel fontos hatásokat váltunk ki, ami segíti a gyorsabb felépülést: javul a vérkeringés, segíthet a fascia mobilizálásában így javítva az ízületek mozgékonyságét. Csökken a duzzanat, idegvégződések stimulálásával csökkenhet a fájdalom is, nőhet az izomaktivitás.

A kontraindikációk szemelőtt tartása mellett flossing technika és a tréning kombinációja kiváló eredményeket hoz a mobilitás növelése és fájdalomcsillapítás terén. Ennek következtében a sportrehabilitációs tréning, a gyógytorna is hatékonyabban és fájdalommentesebben végezhető.

Köpöly:

A köpölyt hatékonyan alkalmazhatjuk a fascia manuális kezelésére. A módszer egy vákuumos masszázstechnikán alapul, melynek kiemelkedő lokális pozitív hatásai vannak.

 A vérkeringésre kedvező hatást gyakorol és segít az izomletapadások és csomók feloldásában. Ezenfelül a kezelés mobilizáló hatással bír, különösen hatékonyan alkalmazható különböző nyaki, háti vagy derékfájdalmak kezelésére.

Ez a módszer tehát nem csupán egy hatékony eszköz a fascia kezelésére, hanem egyúttal széles körű alkalmazhatóságával és pozitív hatásaival a vérkeringésre és izomfeszültségek oldására is alkalmas.

Kinesiotape:

Ez a terápiás módszer remek kiegészítője a mozgásterápiának, amelyet főként mozgásszervi problémák kezelésére alkalmazhatunk.

Számos előnye van:

 • A kezelés során nem jelentkeznek mellékhatások
 • A technika alkalmazása során a kezelt területen rugalmas és laza rögzítést biztosít, miközben stabilizálja az izmokat és ízületeket.
 • A módszer serkenti a vérkeringést és csökkenti az ödémát, ami hozzájárul a gyorsabb regenerációhoz. Ez különösen lényeges azoknak, akik sérülések vagy más mozgásszervi problémák miatt kerülnek kezelésre.
 • Az eljárás hatékonyan csökkenti a mozgáskorlátozottságot és a fájdalmat, így elősegíti az aktívabb életmódot.

Mikor érdemes ezt a kezelési módot választani?

 • Az tape hatékony lehet sportolók sérüléseinek kezelésében és regenerációjában.
 • Nyirokkeringési problémák esetén segíthet a keringés javításában és az ödéma csökkentésében.
 • Az ízületi-, és izompanaszok kezelésében is használhatjuk, ugyanis csökkenti a fájdalmat és javítja a mobilitást.
 • Fejfájás esetén
Ha tetszett ossza meg. Köszönöm!

Kapcsolatfelvétel

Gyógytorna, Személyi edzés, Budapest. Kérdés vagy észrevétel esetén hívjon vagy az online kapcsolatfelvétel űrlapot is használhatja. 

Kérem várjon....
Kérem várjon